יום ראשון, 18 ביוני 2017

רומניה בטעם טוב – יומן מסע - החלק השני

פותחים שולחן 


החלק השני של טיול טעים במיוחד ברומניה עם חברת קא לה מאמא 
מדי בוקר אני מתעוררת מוקדם ויוצאת לסיבוב הליכה בכפר . יוצאת מפנסיון כריסטינה פעם פונה ימינה וצועדת לאורך הנחל עד לקצה הכפר ומגיעה ליער נהדר , פעם פונה שמאלה וצועדת לאורך הנחל ומגיע לשדות המעובדים בינות להרים שם מגדלים התושבים ירקות , תירס ועוד  . ישנו אזור מוגדר אליו מגיעים מדי בוקר עם הפרות למרעה , שם תלחח עשב עד שעות הצהרים בנחת.
את היום הרביעי פתחנו בגשם קל שבהמשך היום הלך והתחזק – מה שלא הפריע לנו להמשיך בתוכניות. עוזבים את פנסיון כריסטינה ומשפחתה ומתחילים את הנסיעה דרומה . הגשם מתחזק , עושים שינוי קטן בתוכנית ומגיעים למבצר פאגרש המרשים שנבנה ב 1310. לאחר סיור נעים במקום והצצה לחדרים היפיפיים עם כלים מיוחדים מכל רחבי רומניה מגיעים לארוחת צהריים נהדרת באזור פאגרש. נכנסנו למסעדה מיוחדת שמגישה אוכל אוטנטי במחירים ...... עוד לא דיברתי כמה זול לטייל ברומניה כמה קל לאכול טוב כאן . מנה של דג פורל שדגו אותו בבוקר עם תוספות וכוס של 1/2 ליטר בירה או יין הבית – שילמנו 50 ₪  !!! כן זה המחיר.








ממשיכים בנסיעה מגיעים לנוף הררי עוצר נשימה של הרי הקרפטים ומגיעים לסיניה עיירת נופש בהרים שהוקמה בליבו של יער . כוחה של עיר זו הוא בתקופת החורף מהווה מרכז לתיירות חורפית של גולשים . בתקופת הקיץ מגיעים הרבה טיילים רגליים ורוכבי אופניים לעיר היפה הזו הנמצאת  841  ק"מ מבוקרשט . מגיעים לווילה קמילה , מלון מהאגדות . בעבר היה בית של משפחת אצולה סבתא קמילה הייתה בעלת הבית , הורישה את המבנה לבני משפחתה שהפכו אותו למלון ציורי ומקסים.
היום החמישי
אחרי הליכת בוקר מענגת באוויר ההררי הקריר וארוחת בוקר דשנה יוצאים ליום מלא הפתעות . מתחילים בעצירה קצרה לראות תחנת קמח עתיקה שבעלת הבית הפעילה אותה עד לפני שנה בכוח המים הזורמים בלבד. משם ממשיכים לעיר בראשוב הממוקמת במרכז רומניה , מבקרים בכיכר המרכזית , בבית הכנסת  , צועדים ברחובות הציוריים בין הבתים המסוידים כל אחד בצבע אחר. מבראשוב מעפילים לפואינה בראשוב שהיא עיר סקי ציורית השוכנת בגובה 1030 מטר . נוסעים בדרך נופית נהדרת , סוסים רועים באחו – עונג , מושלם.
בדרכנו חזרה לסיניה עוצרים במרתף יינות מיוחד בו מייצרים יין נתזים מצוין . עשינו סיור במרתף היינות וקיבלנו הדרכה מהיינן הראשי על הדרך המיוחדת של הכנת היין וכמובן גם טעמנו.
עושים את דרכנו בזריזות חזרה לוילה קמילה לסדנת בישול נהדרת עם השפית כריסטינה( לא שייכת למשפחת בעלי המקום)  . שף קמילה מגלה את הסודות שלה להכנת סרמלה הוא הכרוב הממולא המפורסם , צילמתי במקום סרטון בו קמילה מדגימה ביד מקצועית איך מגלגלים את הכרוב. למדנו להכין גם סופגניות קטנות ומעודנות – גוגוש שמן.








היום השישי
מתחילים את הבוקר בביקור במצודת דראקולה  בברן – לדעתי איש יחסי ציבור גאון קשר בין הסיפור לצורת המבצר והתמונות של מעונו של דראקולה בסרטים – יצר את הקשר וקרא למקום על שם האגדה – יצר מוקד תיירותי ענק . המון אנשים עומדים בתור כדי לעשות סיבוב במבנה חביב אך צפוף ובסיום ממתין לתייר שוק מוצרים . משם המשכנו בנסיעה דרך כביש יפיפה בין כפרים אוטנטיים מגיעים לערוץ דמבוויצ'יוארה – מעבר בין הרים , נהר שוצף , צמחיה נהדרת . הליכה של כשני קילומטר יפיפיים. האטרקציה הטעימה של היום  הייתה ביקור בכפר מואיצ'ו בו ביקרנו בשלנית מקומית שמחמיצה מבשלת ומכינה אוכל נהדר. טעמנו גבינת קשקבל יוצאת דופן , טעימה ומעושנת . כמו כן הכרנו את הממליגה שכאן מכינים אותה מקמח תירס שנטחן גס  המקנה למאכל טעם מיוחד. לצדי הדרך הכפריים מוכרים יין , גבינות ואפילו קיורטוש טעים וחם. חוזרים עייפים ומאוד שבעים למלון.








היום השביעי
יוצאים להליכה לארמון פלש המפואר בסיניה – כל כך הרבה פאר והוד.
מתחילים את דרכנו לבוקרשט – מתחילים להריח את הבית  עוצרים בדרך לקניות. אי אפשר לחזור בלי מתנות למשפחה.
מגיעים למלון היפה שלנו בליבה של העיר העתיקה – מיקום מושלם יוצאים לארוחה נהדרת ב city grill    מסעדה נהדרת !! אחרי האוכל עושים סיבוב רגלי נחוץ, הולכים ברחובות הקטנים בין בתי הקפה שומעים בליל של שפות מכל העולם מסביבנו – נהדר.









יום שמיני
ארוזים , המזוודה נפוחה ומלאה בתבלינים , ריבות , צויקה , גבינות ומה לא והראש מלא בחוויות נהדרות ועל המותניים עוד כשנים שלושה ק"ג של עונג רומני ( אני אשלם על זה בחדר הכושר בחודש הקרוב) יוצאים להליכה ברחובות העיר העתיקה מגיעים לבית הכנסת המפואר של בוקרשט , מבקרים בארמון הפרלמנט . נחים מעט בפארק המקסים בליבה של בוקרשט .מתפנקים בקונדיטוריה מצוינת.
השעה כבר רבע לשבע בערב מגיעים לשדה התעופה  בדרך הביתה.









היה טיול נהדר !!! נהניתי מכל רגע לאה המדהימה ואובידיו יוצא הדופן מחברת קא לה מאמא עשו את זה בגדול . הכירו לי את רומניה והשאירו לי טעם גדול של עוד.

החלק הראשון של יומן המסע  - כאן 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה